Fundația Comunitara București

Fundația Comunitara București

Uleiosul cargo biciclește și colectează pentru un București verde și curat

Status: Inchis

0 RON

Sumă:

3

Galantomi:

0

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Uleiosul cargo-biciclește colectează uleiul alimentar uzat pentru un București verde.

Nevoia: Uleiosul este proiectul pilot de colectare urbana a uleiului si a grasimilor alimentare de uz casnic. Lansat oficial pe 2 decembrie 2013, am reusit sa colectam pana în prezent peste 1 tona (1000 de litri) de ulei alimentar uzat de la consumatorii casnici, ulei care altfel ar fi ajuns la canalizare si ulterior în natura.

Se estimeaza ca 99% din utilizatorii casnici arunca uleiul alimentar uzat la chiuveta.

Foarte putini oameni stiu ca uleiul alimentar uzat aruncat la canalizare este nociv atat pentru el, omul, dar si pentru mediu. Si mai putini stiu ca uleiul alimentar uzat este o resursa regenerabila. Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obtine 900 de ml de biodiesel iar din produsul secundar se produce un sapun natural, bun si pentru corpul uman.

Noi facilitam colectarea si predarea uleiului alimentar uzat intr-un mod prietenos fata de mediu si oras, prin folosirea cargo bicicletei, desfasurand unul din proiectele verzi din Bucuresti. Uleiosul contribuie la crearea de locuri de munca verzi in comunitate cu impact atat asupra mediului dar si asupra sanatatii.

Durata: nelimitata

Obiectiv financiar: 8000 lei