Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București

Asociația Pe Stop 2023

Status: Finantat

Doubling the Joy - inițiativă a Fundației Comunitare București și a ING Hubs România. Colegi din ING Hubs devin fundraiseri pentru o cauză aleasă. Compania dublează sumele strânse pentru a ajuta oameni în situații vulnerabile. 

[ Show more ]
57.533333333333% Complete

8,630 RON

Sumă:

1

Galantomi:

38

Donații:

15,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Misiunea asociației Pe Stop este de a se lupta cu sărăcia menstruală, fenomen ce afectează fetele și femeile vulnerabile din România, care sunt expuse la riscuri mai mari decât restul populației din cauza menstruației: în lipsa produselor și a informațiilor de care au nevoie pentru a se îngriji în siguranță și cu demnitate, ele riscă excluziune socială, probleme ale aparatului reproducător și abandon școlar.  

Pe Stop facilitează accesul celor vulnerabile la resursele necesare pentru a-și gestiona menstruația, abordând sărăcia menstruală pe cele trei paliere pe care ea se manifestă: 

- Lipsa produselor - Distribuim lunar, gratuit pachete cu produse de igienă menstruală fetelor și femeilor din medii vulnerabile - acum lucrăm lunar cu 1000 de persoane din București și din țară

-Lipsa informațiilor - Organizăm cursuri de igienă menstruală, despre funcționarea corpului și consimțământ în școli și comunități

-Lipsa unui cadru legislativ - Facem demersuri pentru crearea și adoptarea legilor ce au rolul să faciliteze accesul persoanelor vulnerabile la produse de igienă de bază.

https://pestop.org/