Casa Jurnalistului: noi formule de a face jurnalism

Într-o vreme în care suntem asaltați de informație este important să avem surse de informare obiective și de încredere. Peste tot în lume grupuri de jurnaliști independenți lucrează cu pasiune și hotărâre pentru a răspunde nevoilor comunităților locale, pentru a investiga cu responsabilitate problematici de actualitate nepreluate decât parțial sau deloc de către trusturile mari de presă. 

Casa Jurnalistului este o comunitate de reporteri independenți care face jurnalism de adâncime, adică, după cum spun și ei "reportaje, investigații și proiecte multimedia." Materialele lor se răspândesc democratic pe rețelele sociale (câteva exemple aici). Activitatea lor este susținută prin donațiile cititorilor, grupul ramânând unul informal pentru a-și păstra integritatea editorială.

Deseori, pentru a explica mai bine ceea ce jurnaliștii au descoperit în timpul lunilor de investigație, cuvintele nu sunt de ajuns. E nevoie de imagini, grafice, animații sau filmulețe care să-i ajute să ilustreze mai bine poveștile. Acest tip de materiale sunt costisitoare și necesită experți (ilustratori, programatori, editori video etc.)

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, iar un video cât un milion.

Susținem Casa Jurnalistului să spună sute, mii și milioane de cuvinte pentru ca informațiile din investigațiile și reportajele pe care le realizează să ajungă într-o formă cât mai accesibilă, clară și simplă la cât mai multe persoane!

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

61

Suma:

5,438 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2017

Daruieste ziua ta ~ 2017

In beneficiul: Casa Jurnalistului: noi formule de a face jurnalism

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună.

5,438 RON

Suma:

1

Galantomi:
61 Donatii

Pagini fundraising

4.300 de lei pentru jurnalism independent

De ziua mea m-am hotărât să susțin jurnalismul independent. Mai exact, am ales să strâng în loc de cadouri personale, un cadou colectiv, nu pe

4,300 RON Target
5,438 RON Suma
61 Donatii
100% Complete